СМШ на сајму Сјај 2015

20. међународна изложба златарства и часовничарства Сјај- Нови Сад
 
На двадесетој међународној изложби златарства и часовничарства Сјај, која се одржава у Мастер хали новосадског сајма, учествују и ученици из Србије.
 
Наиме, поред већ традиционалног излагања ученика Средње машинске школе из Новог Сада, своје најуспешније творевине изложили су и ученици из ПОЛИТЕХНИКЕ- школе за нове технологије из Београда, као и ученици из Машинско - саобраћајне школе у Чачку, уметничко одељење.
 
 
 
Средња машинска школа из НОвог Сада представила је ручно израђен алат (чекић и угаоник). Бакар, као изузетно декоративан метал, био је одлична инспирација за израду браве за капију, а поцинкована жица је послужила за израду бисте за демонстрацију пирсинга.
 
Ученици из Београда који се школују за златаре у ПОЛИТЕХНИЦИ- школи за нове технологије показали су ручно израђен накит. Ови млади људи умеју да направе минђуше, привеске, наруквице и прстење. Посебно су вешти када је у питању уградња камена у метал.
 
Део изложбе описан насловом УЧЕНИЦИ, ЗЛАТАРИ СРБИЈЕ има још један сегмент који плени својом креативношћу и оригиналношћу. То су радови од дрвета и метала које су показали ученици уметничког одељења Средње машинско - саобраћајне школе у Чачку. Направили су инкрустације, позлату на дрвету, Васкршње јаје и занимљиве фигуре од жице које имају савршене пропорције.
 
Подмладак златара већ десет година учествује на интернационалној изложби златарства и часовничарства Сјај, али ће 2015. година остати запамћена по првом заједничком наступу младих широм Србије који имају шта да покажу када је у питању ручна израда накита и алата и прибора за рад. Поред Београда, Чачка и Новог Сада постоји још школа које образују ученике за овекве послове, а надамо се да ће они догодине својим радовима обогатити изложбу.

Најновије Вести

Број Посетилаца

189426
ДАНАСДАНАС62
ЈУЧЕЈУЧЕ75
ОВЕ_НЕДЕЉЕОВЕ_НЕДЕЉЕ567
ОВОГ_МЕСЕЦАОВОГ_МЕСЕЦА2153
ДО_САДАДО_САДА189426
Statistik created: 2018-09-23T19:41:44-04:00
Гости на сајту 37