Потписивање уговора о сарадњи

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О САРАДЊИ - Факултет за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду и Средња машинска школа Нови Сад

Декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду проф. др Драган Солеша и директор Средње машинске школе из Новог Сада Милош Мазалица у понедељак 06.04.2015. године, у свечаној сали Факултета, потписали су Уговор о сарадњи.


Овим Уговором предвиђа се међусобна сарадња на пољу успостављања вертикалне повезаности у погледу школовања стручњака у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; заједничког рада на дефинисању и унапређивању стручних профила у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; као и унапређења наставе у обе образовне институције путем организовања међусобно усклађених и надовезујућих теоретских и практичних наставних целина. Ови Уговором се дефинише и организовање наставе коришћенем на оптималан начин расположивих ресурса у погледу наставног кадра путем гостујућих предавања и демонстрацијама стручних вештина, учионичког, лабораторијског и радионичког простора и опреме; као и заједничким учешћем на пројектима који се финансирају од стране државних или међународних институција. Такође, овим Уговором се дефинише и заједничко организовање учешћа на манифестацијама просветног, иновативног и популарног карактера; сарадња у размени стручне литературе (књига, часописа, зборника радова и др.); сарадња у издавачкој делатности; сарадња у пружању стручних услуга трећим лицима. На крају, Уговор се дефинише и сарадња у свим осталим областима у којима се пронађе заједнички интерес.
Потписивањем овог Уговора, како је истакао и господин Мазалица, по први пут је Средња машинска школа из Новог Сада потписала Уговор о сарадњи са једним приватним факултетом. Како су запослени средње машинске школе, на челу са директором, похађали и са успехом завршили Програм сталног стручног усавршавања наставника средњих школа под називом Моодле сервис за е-учење, а који је акредитован од стране Завода за унапређење образовања и васпитања, руководилац курса проф. др Драган Солеша је показао је да је ФИМЕК потпуно равноправан на свим пољима са другим факултетима. Ово је свакако истакао и господин Мазалица, а што је имало пресудну улогу у иницирању продубљивања сарадње на свим пољима.

Захвалница Светског фонда за природу 2015

Захвалница Светског фонда за приорду СМШ

Маскенбал 2015

Дванаест ученика другог, трећег и четвртог разреда били су чланови екипе која је и ове године учествовала на Машкаради у организацији Музеја Војводине.

Екипна маска је састављена од два дела:

            1.       централни део (здравље, моћ и лепота)

            2.       пратећи део (публика са критичким ставом).

Здравље је приказано помоћу бујне и неговане косе, моћ раскошном огрлицом, а лепота необичном, шареном сукњом. Сва три елемента централног дела екипне маске представљају се бомбастичним насловима у медијима, а испод њих су текстови из којих мало може да се сазна. И, због тога су наведени симболи направљени од разнобојних балона. То су све напумпане приче.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-10#sigFreeIde2c181b070

Међутим, публика са критичким ставом (пратећи део екипне маске) уочава празнину и не дозвољава такву врсту манипулације, што показује бушењем пласиранх информација. Пратећи део екипне маске је симбол младалачког непристајања на понуђен систем вредности.

Зато је назив екипе био “Напумпани”, а за наш рад смо добили одговарајуће признање.

Погледајте прилог о маскенбалу објављеном у новосадским новинама "Дневник"

http://www.dnevnik.rs/novi-sad/maskare-prizvale-prolece

Сајам ПУTОКАЗИ 2015

Сајам ПУТОКАЗИ 2015

Средња машинска школа Нови Сад већ традиционално учествује на сајму образовања "Путокази", па тако учествујемо и ове године на 11. сајму. Ове године потрудили смо се да нам штанд буде што занимљивији, и да покажемо нашим будућим ученицима каква сва савремена и светски актуелна знања из машинства смо у могућности да им понудимо.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-10#sigFreeId2c7490cd6c


Сваке године трудимо се да наш штанд што боље изгледа, и да буде интересантан будућим средњошколцима, да им приближимо машинство кроз приказе атрактивних програма наше школе, као што је роботика и употреба рачунара у машинству (индустријски дизајн), златарски смер, као и смерови "класичног" машинства, који су врло тражени на бироу за запошљавање.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-10#sigFreeIdb0983ff1f2

Наш утисак је да нам је ове године штанд био изузетно посећен, и драго нам је да је све веће занимање за машинство. Дођите до нас, додатно се информишите и видимо се на
УПИСУ 2015
 

Ваша

Средња машинска школа, Нови Сад

Ученик Генерације 2013-2014


View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-10#sigFreeId3bd45de0f1

Број Посетилаца

193594
ДАНАСДАНАС84
ЈУЧЕЈУЧЕ55
ОВЕ_НЕДЕЉЕОВЕ_НЕДЕЉЕ139
ОВОГ_МЕСЕЦАОВОГ_МЕСЕЦА944
ДО_САДАДО_САДА193594
Statistik created: 2018-11-13T21:06:58-05:00
Гости на сајту 3