Промоција СМШ у основним школама

Сваке године, наша школа се труди да ученицима основних школа, будућим средњошколцима, представи смерове машинске струке као и услове која наша школа нуди.

Тако и овог пролећа, сем учествовања на сајму образовања, посећујемо основне школе и информишемо ученике осмих разреда о условима уписа.

 

У суботу, 18.04.2015. године били смо у посети О.Ш. „Прва војвођанска бригада“ која је организовала мини Сајам образовања.

Ученицима је посебно био интересантан "LEGO" робот.

 

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-7#sigFreeIdf5f0f17200

 

У четвртак, 23.04.2015. године  О.Ш. „Жарко Зрењанин“ је организовала мини Сајам образовања за ученике VII и VIII разреда своје школе.

Ученици су се највише интересовали  за образовни профил – ТЕХНИЧАР ЗА РОБОТИКУ.

 

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-7#sigFreeId03235015dc

 

 

 

кликни за више информација

 

 

Промоција ФИМЕК-а у СМШ

Сваке године, бројни факултети и више школе врше своје промоције у Средњој машинској школи.

У оквиру ових промоција угостили смо и ФИМЕК, Факултет за економију и инжењерски менанџмент, Нови Сад

http://www.fimek.edu.rs/sr/

У четвртак, 23.04.2015. године др. Драган Илић,  продекан  ФИМЕК-а је одржао врло занимљиво предавање ученицима четвртог разреда, на тему: „Значај маркетинга за успешно пословање компанија“.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-7#sigFreeId956ac399b1

 

Захвалница Светског фонда за природу 2015

Захвалница Светског фонда за приорду СМШ

Потписивање уговора о сарадњи

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О САРАДЊИ - Факултет за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду и Средња машинска школа Нови Сад

Декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду проф. др Драган Солеша и директор Средње машинске школе из Новог Сада Милош Мазалица у понедељак 06.04.2015. године, у свечаној сали Факултета, потписали су Уговор о сарадњи.


Овим Уговором предвиђа се међусобна сарадња на пољу успостављања вертикалне повезаности у погледу школовања стручњака у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; заједничког рада на дефинисању и унапређивању стручних профила у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; као и унапређења наставе у обе образовне институције путем организовања међусобно усклађених и надовезујућих теоретских и практичних наставних целина. Ови Уговором се дефинише и организовање наставе коришћенем на оптималан начин расположивих ресурса у погледу наставног кадра путем гостујућих предавања и демонстрацијама стручних вештина, учионичког, лабораторијског и радионичког простора и опреме; као и заједничким учешћем на пројектима који се финансирају од стране државних или међународних институција. Такође, овим Уговором се дефинише и заједничко организовање учешћа на манифестацијама просветног, иновативног и популарног карактера; сарадња у размени стручне литературе (књига, часописа, зборника радова и др.); сарадња у издавачкој делатности; сарадња у пружању стручних услуга трећим лицима. На крају, Уговор се дефинише и сарадња у свим осталим областима у којима се пронађе заједнички интерес.
Потписивањем овог Уговора, како је истакао и господин Мазалица, по први пут је Средња машинска школа из Новог Сада потписала Уговор о сарадњи са једним приватним факултетом. Како су запослени средње машинске школе, на челу са директором, похађали и са успехом завршили Програм сталног стручног усавршавања наставника средњих школа под називом Моодле сервис за е-учење, а који је акредитован од стране Завода за унапређење образовања и васпитања, руководилац курса проф. др Драган Солеша је показао је да је ФИМЕК потпуно равноправан на свим пољима са другим факултетима. Ово је свакако истакао и господин Мазалица, а што је имало пресудну улогу у иницирању продубљивања сарадње на свим пољима.

Сајам ПУTОКАЗИ 2015

Сајам ПУТОКАЗИ 2015

Средња машинска школа Нови Сад већ традиционално учествује на сајму образовања "Путокази", па тако учествујемо и ове године на 11. сајму. Ове године потрудили смо се да нам штанд буде што занимљивији, и да покажемо нашим будућим ученицима каква сва савремена и светски актуелна знања из машинства смо у могућности да им понудимо.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-7#sigFreeId2c7490cd6c


Сваке године трудимо се да наш штанд што боље изгледа, и да буде интересантан будућим средњошколцима, да им приближимо машинство кроз приказе атрактивних програма наше школе, као што је роботика и употреба рачунара у машинству (индустријски дизајн), златарски смер, као и смерови "класичног" машинства, који су врло тражени на бироу за запошљавање.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-7#sigFreeIdb0983ff1f2

Наш утисак је да нам је ове године штанд био изузетно посећен, и драго нам је да је све веће занимање за машинство. Дођите до нас, додатно се информишите и видимо се на
УПИСУ 2015
 

Ваша

Средња машинска школа, Нови Сад

Најновије Вести

Број Посетилаца

118195
ДАНАСДАНАС225
ЈУЧЕЈУЧЕ264
ОВЕ_НЕДЕЉЕОВЕ_НЕДЕЉЕ225
ОВОГ_МЕСЕЦАОВОГ_МЕСЕЦА7508
ДО_САДАДО_САДА118195
Statistik created: 2017-05-29T13:38:05-04:00
Гости на сајту 33