Змајеве Дечије Игре 2015

Наша школа је ове године имала част да учествује на 58. Змајевим дечјим играма које су најстарија и највећа манифестација уметничког стваралаштва за децу и о деци у Војводини.
 
Што год више читаш - све си већи,  јачи!слоган је овогодишњих игара, који је одредио тему наше радионице за децу. Наиме, ученици одељења 305 (смер машински техничар за компјутерско конструисање) демонстрилали су израду наочара од поцинковане жице.
 
Сви заинтересовани пролазници могли су да направе себи наочаре и наставе шетњу гледајући кроз њих.
 
На фотографијама је атмосфера са успешно одржане радионице

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-8#sigFreeId67c7421090

 

 

Промоција СМШ у основним школама

Сваке године, наша школа се труди да ученицима основних школа, будућим средњошколцима, представи смерове машинске струке као и услове која наша школа нуди.

Тако и овог пролећа, сем учествовања на сајму образовања, посећујемо основне школе и информишемо ученике осмих разреда о условима уписа.

 

У суботу, 18.04.2015. године били смо у посети О.Ш. „Прва војвођанска бригада“ која је организовала мини Сајам образовања.

Ученицима је посебно био интересантан "LEGO" робот.

 

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-8#sigFreeIdf5f0f17200

 

У четвртак, 23.04.2015. године  О.Ш. „Жарко Зрењанин“ је организовала мини Сајам образовања за ученике VII и VIII разреда своје школе.

Ученици су се највише интересовали  за образовни профил – ТЕХНИЧАР ЗА РОБОТИКУ.

 

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-8#sigFreeId03235015dc

 

 

 

кликни за више информација

 

 

Потписивање уговора о сарадњи

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О САРАДЊИ - Факултет за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду и Средња машинска школа Нови Сад

Декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду проф. др Драган Солеша и директор Средње машинске школе из Новог Сада Милош Мазалица у понедељак 06.04.2015. године, у свечаној сали Факултета, потписали су Уговор о сарадњи.


Овим Уговором предвиђа се међусобна сарадња на пољу успостављања вертикалне повезаности у погледу школовања стручњака у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; заједничког рада на дефинисању и унапређивању стручних профила у области пословне економије, међународне економије и економске дипломатије, инжењерског менаџмента у агробизнису, екологије и информатике; као и унапређења наставе у обе образовне институције путем организовања међусобно усклађених и надовезујућих теоретских и практичних наставних целина. Ови Уговором се дефинише и организовање наставе коришћенем на оптималан начин расположивих ресурса у погледу наставног кадра путем гостујућих предавања и демонстрацијама стручних вештина, учионичког, лабораторијског и радионичког простора и опреме; као и заједничким учешћем на пројектима који се финансирају од стране државних или међународних институција. Такође, овим Уговором се дефинише и заједничко организовање учешћа на манифестацијама просветног, иновативног и популарног карактера; сарадња у размени стручне литературе (књига, часописа, зборника радова и др.); сарадња у издавачкој делатности; сарадња у пружању стручних услуга трећим лицима. На крају, Уговор се дефинише и сарадња у свим осталим областима у којима се пронађе заједнички интерес.
Потписивањем овог Уговора, како је истакао и господин Мазалица, по први пут је Средња машинска школа из Новог Сада потписала Уговор о сарадњи са једним приватним факултетом. Како су запослени средње машинске школе, на челу са директором, похађали и са успехом завршили Програм сталног стручног усавршавања наставника средњих школа под називом Моодле сервис за е-учење, а који је акредитован од стране Завода за унапређење образовања и васпитања, руководилац курса проф. др Драган Солеша је показао је да је ФИМЕК потпуно равноправан на свим пољима са другим факултетима. Ово је свакако истакао и господин Мазалица, а што је имало пресудну улогу у иницирању продубљивања сарадње на свим пољима.

Промоција ФИМЕК-а у СМШ

Сваке године, бројни факултети и више школе врше своје промоције у Средњој машинској школи.

У оквиру ових промоција угостили смо и ФИМЕК, Факултет за економију и инжењерски менанџмент, Нови Сад

http://www.fimek.edu.rs/sr/

У четвртак, 23.04.2015. године др. Драган Илић,  продекан  ФИМЕК-а је одржао врло занимљиво предавање ученицима четвртог разреда, на тему: „Значај маркетинга за успешно пословање компанија“.

View the embedded image gallery online at:
http://masinskans.edu.rs/vesti/vesti/page-8#sigFreeId956ac399b1

 

Захвалница Светског фонда за природу 2015

Захвалница Светског фонда за приорду СМШ